DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE

Unajmila automobil i platila samo pet kuna; umjesto ugodne vožnje dočekala je kaznena prijava

16.05.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Varaždinska policija obavještava da je završila kriminalističko istraživanje te podignula kaznenu prijavu protiv 24-godišnjakinje koja je osumnjičena za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprava

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprava.

Kako se sumnja, navedena je 19. ožujka 2018. godine u prostorijama trgovačkog društva u Varaždinu ugovorila višednevni najam vozila marke Mercedes te na ime pologa platila iznos od 1000 kuna. Tom se prilikom lažno predstavila kao predsjednica jednog sportskog društva iako je znala da navedeno društvo više ne djeluje i da nije odgovorna osoba u istom.

Trgovačko je društvo 2. svibnja 2018. godine putem opunomoćenika navedenoj uputilo opomenu za plaćanje preostalog iznosa od 7500 kuna, na što je poslala uplatnicu iz koje je vidljiva uplata tog iznosa. Međutim, uvidom u izvod prometa po računu trgovačkog društva utvrđeno je kako je uplatila iznos od pet kuna, a po uplati dopisala brojeve do potrebnog iznosa, kako bi trgovačko društvo dovela u zabludu da je podmirila cjelokupno dugovanje.

Također se sumnja da je 1. listopada 2018. godine u jednom hotelu u Varaždinu koristila usluge hrane i pića za iznos od oko 900 kuna, koji je htjela podmiriti skeniranom karticom koja nije glasila na njezino ime. Nakon toga je napustila hotel bez podmirenja računa. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

AKO STE PROPUSTILI:

NEVRIJEME U ZAGREBU

[FOTO/VIDEO] Jedno stablo palo na vozilo Hitne pomoći, drugo na javni WC u kojemu je 'zapeo' građanin

Pogledaj galeriju