PRAVOMOĆNA PRESUDA

Umanjena kazna vozaču tegljača Stričku

23.11.2009 u 11:37

Bionic
Reading

Županijski sud u Zadru, kao drugostupanjski sud potvrdio je presudu Općinskog suda u Zadru kojom je Miljenko Stričak 27-godišnji vozač tegljača u rujnu prošle godine osuđen zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj su poginule četiri osobe

Iako ga je Općinski sud nepravomoćno osudio na osam i pol godina zatvora, drugostupanjski sud djelomično je prihvatio žalbu Miljenka Strička te je na sjednici 2. studenog ove godine preinačio kaznu i izrekao pravomoćnu presudu u trajanju od sedam godina i 10 mjeseci zatvora, piše Večernji list.

Pritom je potvrđena odluka Općinskog suda u Zadru o primijenjenoj sigurnosnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije C i E u trajanju od pet godina, računajući od pravomoćnosti sudske odluke s tim da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Podsjetimo, stravična prometna nesreća dogodila se 29. srpnja 2006. u tunelu Ledenik na autocesti A 1. Stričak je tada proglašen krivim zato što je riskantno i bezobzirno, s neizravnom namjerom, upravljajući tegljačem u tunel Ledenik ušao brzinom od oko 90 kilometara na sat, ignorirajući niz prometnih znakova te bez kočenja pokosio vozila ispred sebe, zdrobivši pritom u potpunosti automobil Opal Astru.

U njemu su na licu mjesta poginuli Jadranka Matešić-Marković (45) i njezin 11-godišnji sin Mihael te Zdenka Kuhta (49) i njezina 15-godišnja kći Ines koje su se vraćale kući s ljetovanja. Podsjetimo, prije nepunih godinu dana, Miljenko Stričak na svoj je zahtjev otišao na prijevremeno izdržavanje kazne.