BIZARAN RAZLOG

Ukrajinski helikopter sletio na njivu kod Karlovca, na teren stigle sve službe

27.10.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Ukrajinski helikopter sletio je na njivu u blizini Karlovca u petak oko 12 sati. Na blatnjavom putu koji vodi prema njivi farme Šumbar u vlasništvu Grupe Pivac, mještani su uočili skupocjeni helikopter R66 Turbine u vrijednosti 1,5 milijuna dolara, ukrajinskih registracija (UR-HAA)

Na mjestu događaja intervenirali su kriminalistički inspektori PU karlovačke i druge službe zadužene za nacionalnu sigurnost, ali i sigurnost zračne plovidbe.

Policija je oko helikoptera povukla traku kako se nitko ne bi približavao za sada 'nepoznatom letećem objektu'.

Vlasnik letjelice je imućni Ukrajinac koji je otišao u lov, doznaje Jutarnji list. Navodno je prijavljenim letom stigao u petak iz Italije do Zagreba, gdje je natankao gorivo, a onda se bez ikakve prijave, javljanja i dozvole zaputio prema Karlovcu.

Tu je sletio, a potom se s društvom koje ga je čekalo zaputio u lov na divlje svinje. Lov je navodno organizirala jedna agencija koja se bavi lovnim turizmom. Zbog svega ga čeka ogromna kazna.

  • +3
Ukrajinski helikopter u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Kako je kasnije doznao Jutarnji list, vlasnik helikoptera je Igor Mazepa, generalni direktor investicijske tvrtke Concorde Capital.

Počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj Ivica Pirić, inače prijatelj Mazepe, za Jutarnji je rekao kako se nakon iznenadnog dolaska helikopterom u Hrvatsku čuo s Mazepom, a ovaj mu je rekao da je došlo do greške u protokolu 'zbog čega mu je žao, da će učiniti sve kako se takve stvari u buduće više ne bi događale te da će svi budući letovi biti odrađeni po svim pravilima'.