teške borbe

Ukrajinci učvrstili položaje na Dnjepru. Rusi: Upali su u zamku, čeka ih pakao!

15.11.2023 u 19:02

Bionic
Reading

Šef kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Andrij Jermak rekao je da su ukrajinske snage zauzele uporište na lijevoj (istočnoj) obali rijeke Dnjepar

Rusija je priznala da su neke ukrajinske snage postavile položaje u selu, ali tvrdi da će uskoro biti izbrisane. Ako se to područje održi, to bi značilo značajan napredak za Ukrajinu, piše BBC.

Rusija se prije godinu dana povukla s desne obale rijeke. Ukrajinska vojska od tada pokušava stvoriti i držati mostobran na istočnoj obali.

'Oružane snage Ukrajine zauzele su mostobran na lijevoj obali Dnjepra', rekao je Jermak.

Amerikanci su ranije izvijestili da je napravljen marginalni napredak u selu Krinki, 2 kilometra od rijeke i 30 kilometara od Hersona.

Rusi su u srijedu priznala da su 'male skupine' ukrajinskih snaga postavile položaje u selu na lijevoj obali.

Vladimir Saldo, dužnosnik kojeg je postavila Rusija u Hersonskoj oblasti, tvrdi da su Ukrajinci pretrpjeli teške gubitke i suočili se s 'vatrenim paklom' i da nisu imali šanse za proboj. 'Sada su dovedene naše dodatne snage. Neprijatelj je upao u zamku u Krinki i spremamo mu pakao: bombe, rakete, topničke granate i dronove', ustvrdio je.

Njegovo priznanje da su se ukrajinske snage učvrstile uslijedilo je dva dana nakon što su ruski državni mediji objavili, a zatim brzo povukli vijest o povlačenju s položaja na lijevoj obali.