TIJEKOM NOĆI

Ukrajina napada ruske zračne luke i vojnu opremu

17.10.2023 u 07:49

Bionic
Reading

Ukrajinske snage izvele su tijekom noći uspješne udare na zračne luke i opremu u blizini gradova Luhansk i Berdjansk na teritoriju pod kontrolom ruskih snaga, priopćila je ukrajinska vojska u utorak

'Oružane snage Ukrajine izvršile su dobro ciljane napade na neprijateljska uzletišta i helikoptere u blizini privremeno okupiranih Luhanska i Berdjanska', rekao je odjel za komunikacije ukrajinske vojske u objavi na Telegramu.

Vladimir Rogov, ruski dužnosnik u dijelovima regije Zaporožje pod kontrolom Moskve na jugoistoku Ukrajine, rekao je da udari na Berdjansk nisu bili uspješni.

'Prema preliminarnim informacijama, naš sustav protuzračne obrane uspješno je presreo neprijateljske rakete', rekao je Rogov za Telegram. Podaci o žrtvama i eventualnoj šteti su u tijeku.

  • +5
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Virginie Nguyen Hoang / AFP

Berdjansk je lučki grad u Zaporižju na sjevernoj obali Azovskog mora koje je povezano s Crnim morem. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Iz Moskve nije bilo trenutačnih komentara.

Od početka svoje protuofenzive u lipnju, Ukrajina je izvodila česte zračne napade na teritorije pod kontrolom Rusije, s ciljem uništavanja vojne opreme.