PU ZG OBAVJEŠTAVA

Uhićeno pet huligana koji su upali u NSK i teško ozlijedili dvije osobe

31.10.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka uhitila je pet osoba koje dovode u sumnju s nedavnim događajem ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Podsjetimo, 24. listopada 2018. na Trnju ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice teško su ozlijeđeni 21-godišnjak u predvorju Nacionalne i i sveučilišne knjižnice (NSK) i 64-godišnja žena u kafiću 'Dalmatinka' u Paromlinskoj ulici na Trnju.

U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Istog dana oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

PU zagrebačka sada obavještava da je vezano uz događaj na Trnju ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 24. listopada 2018. uhićeno pet osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja izvijestit će medije.

  • +8
Grupa huligana upala u kafić Dalmatinka Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo