DIVLJAŠTVO U ZAGREBU

Mladić iz NSK i žena iz kafića teško ozlijeđeni, policija intenzivno traga za napadačima

25.10.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je jednog od napadača skupine koja je u srijedu navečer divljala po Zagrebu i tada su teško ozlijeđeni 21-godišnjak u predvorju Nacionalne i i sveučilišne knjižnice (NSK) i 64-godišnja žena u kafiću 'Dalmatinka' u Paromlinskoj ulici na Trnju

Policijska uprava zagrebačka priopćila je jutros da je u srijedu oko 18 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice na Trnju više nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji za njim. Prema policijskim informacijama, teško su ozlijeđene dvije osobe.

U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Policija intenzivno traga za ostalima.

Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Mediji su izvijestili da su maskirani napadači nastavili divljati po kvartu i nakon kukavičkog napada u NSK, pa je tako jedan od vlasnika kafića Dalmatinka u Paromlinskoj ulici, koji je uništen tijekom masovne tučnjave u srijedu navečer, za 24sata rekao da je ozlijeđena vlasnica kafića.

Sukobljena grupa porazbijala je stakla i vrata od kafića, napala je i rastjerala goste kafića, a svjedoci koji su se tamo zatekli u to vrijeme ispričali su da je poletjela i bengalka.

Jutarnji javlja da je skupina od desetak maskiranih huligana, od kojih su neki imali i palice, vikala 'Tovari! Tovari! Dolje, Tovari!' i da su u svom sinoćnjem pohodu ozlijedili tri osobe. Prema nekim izvorima, u pitanju je nastavak obračuna navijača BBB i Torcide s A1 od prije nekoliko tjedana kao i za spriječeni obračun u nedjelju navečer u Zagrebu. kad im je policija pomrsila planove.

  • +8
Grupa huligana upala u kafić Dalmatinka Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Huligani su se u NSK okomili na mladića iz Dalmacije, koji im je navodno uzvratio tako što je razbio nos napadaču koji je bio na čelu skupine. Napadači su se povukli prema 'Dalmatinki', gdje su nastavili svoj divljački pohod. Prema informacijama Dnevnik.hr-a, tamo su razbili glavu vlasnici kafića i napali dva mladića koji su se zatekli na mjestu napada. Kako se doznaje od neimenovane svjedokinje, huligani su pripadnici navijačke skupine BBB. Potom su krenuli u obližnju trgovinu i na pod bacili jednog muškarca. Nisu poznate težine njegovih ozljeda.

Inače, zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je uoči nedjeljne utakmici NK Lokomotive i HNK Hajduka, koja je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, spriječila navijački sukob.