POLICIJska kontrola

Neslavni 'rekorderi' vikenda su vozač sa 3,57 promila i drugi koji je potegnuo čak 172 km/h

15.10.2018 u 12:02

Bionic
Reading

Upravo kao što je i najavila policija je diljem Hrvatske tijekom proteklog vikenda provodila pojačano postupanje u nadzoru prometa, prvenstveno zbog pogoršanja stanja sigurnosti. PU virovitičko – posavska ukupno je zabilježila 342 prekršaja u prometu, od kojih su istaknuli nekoliko 'rekordera'

Policijska uprava virovitičko - posavska tijekom proteklog tjedna evidentirala je 17 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač bicikla teško ozlijeđen i 4 sudionika u osobnim automobilima i jedan biciklista su lako ozlijeđeni. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 342 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 116 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,57 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa u subotu u 11.40 sati u Slatini kod vozača bicikla starosti 65 godina, dok je najveća brzina kretanja vozila od 172 km/h utvrđena u subotu u 1.56 sati u Koriji, gdje je na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila austrijskih registarskih oznaka.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena tri vozača, od kojih dva zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

NESREĆA U ZAGREBU

Nakon udarca kamiona zajedno s autom završila na terasi kafića

Pogledaj galeriju

Pojačane mjere i akcije

Kao što je najavljeno i tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru prometa zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu i povećanja broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama. U tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 112 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U noći subota/nedjelja, 13./14. listopada od 22 do 06 sati je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji su kod 122 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđena i sankcionirana 32 prekršaja, od kojih je 16 vozača zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 15. do 21. listopada će policijski službenici sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL pojačano vršiti nadzor teretnih vozila i autobusa.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic