MIROSLAV TUĐMAN:

'Uhićenjima se želi osnažiti optužba protiv generala'

17.12.2009 u 21:49

Bionic
Reading

Neovisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman ocijenio je večeras na predizbornom skupu u Splitu da se današnjom akcijom uhićenja pripadnika hrvatske specijalne policije želi opet osnažiti optužba protiv hrvatskih generala u Haagu.

"Doživjeli smo da Haaški sud brani hrvatske generale od postupaka hrvatske države tako što je izdao zabranu upadanja i pretresanja stanova i uhićenja hrvatskih generala i časnika. Sada su ponovo počeli danas uhićivati pripadnike specijalne policije kako bi opet osnažili optužnicu koju protiv hrvatskih generala Tužiteljstvo ne može dokazati", rekao je Miroslav Tuđman.

Na predizbornom skupu u Domu Hrvatske vojske u Lori Tuđman se usprotivio kontinuitetu politike aktualnog predsjednika Mesića ističući da je treba mijenjati. Kritizirajući Mesićevu politiku, nazvao ga je "hrvatskim krivokletnikom".

Tuđman je posebice pozvao na promjenu politike prema BiH i Hrvatima u toj zemlji. Upozorio je da su Hrvati u BiH ostali bez potpore, bez institucija koje bi štitile njihovu ravnopravnost i konstitutivnost, te je nužno da Hrvatska vodi politiku koja bi poduprla stvaranje trećeg entiteta u BiH.

Na skupu su govorili akademski kipar Kuzma Kovačić, psihijatar prof. dr. Goran Dodig, admiral Davor Domazet Lošo i odvjetnik Bosiljko Mišetić, a svi su ocijenili da je jedini predsjednički kandidat koji može prekinuti kontinuitet Mesićeve politike Miroslav Tuđman.

U izjavi novinarima Miroslav Tuđman je rekao da je Hrvatska izvrgnuta korupcijskim aferama, ali, kako je dodao, očito je da se tu "ne radi o korupciji samo u Hrvatskoj, nego i o korupciji u kojoj sudjeluju i strani čimbenici". "Ali - o tomu se uopće ne govori", istaknuo je Tuđman ne preciziravši na koje strane čimbenike misli. "Nitko nije postavio pitanje vjerodostojnosti stranih revizorskih kuća u Hrvatskoj, to jest jesu li njihovi nalazi istiniti ili ne", rekao je Miroslav Tuđman te dodao da se može podnijeti "zahtjev za uskraćivanje licenci" za rad tih revizorskih kuća u Hrvatskoj ako on nije vjerodostojan.