optužbe za terorizam

Uhićeni pred HDZ-om je navodno član sljedbe Marka Franciškovića koji je godinu dana u pritvoru i trenutno dijeli ćeliju s jednim poznatim licem

12.09.2022 u 20:01

Bionic
Reading

Maloljetnik kojeg je s prosvjeda odvela policija, a koji je kod sebe imao molotovljeve koktele i drugo improvizirano oružje u ruksaku pokazuju ozbiljnu namjeru. Mnogi ga već povezuju s glavnom zvijezdom anticovid prosvjeda Markom Franciškovićem kojeg se sumnjiči za poticanje na terorizam.

Njegov odvjetnik Zvonimir Hodak je za RTL Danas kazao da je namješteno i da dokaza nema.

"U godinu dana koliko je u pritvoru, skoro godinu dana, nijedan dokaz nije dan da bi poticao na terorizam. Odjednom su se bacili na jednoga klinca. Mislim da to nije pravno relevantan svjedok, da su trebali smisliti nešto bolje", kazao je Hodak.

'Otac petero djece, intelektualac. Koji terorizam? Od terorizma nema niti T. Oni u pritvoru su vrlo korektni s njim. On je ovog trenutka u sobi zajedno sa Nadanom Vidoševićem, njih dvojica su sami u sobi, imaju televizor i tako dalje', kazao je Hodak.

Koja je veza Franciškovića i uhićenog maloljetnika, istraga tek počinje. Da je radikalizacija opasna, pogotovo mladih ljudi - najbolje svjedoči slučaj Danijela Bezuka koji je prije dvije godine s automatskom puškom došao na Markov trg. S 20 metaka pucao je po zgradi Vlade i teško ozlijedio policajca, poručili su s RTL-a.

Priveden prosvjednik Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic