PO POVRATKU IZ TUNISA

Uhićen nekadašnji voditelj Crosca Miroslav Pacak

06.04.2011 u 13:01

Bionic
Reading

Nekadašnji Croscov voditelj remonta platformi Miroslav Pacak koji se, zajedno s nedavno smijenjenom glavnom izvršnom direktoru INA-e i bivšim direktorom Crosca Bojanom Milkovićem tereti za primanje 3,3 milijuna kuna mita te krivotvorenje isprava, uhićen je sinoć u zagrebačkoj Zračnoj luci

Pacak je uhićen oko 21,30 sati nakon što se vratio iz Tunisa gdje se nalazio u vrijeme kada je protiv njega i Milkovića pokrenuta istraga.

Budući da je za njim bila raspisana tjeralica te određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, Pacak je odveden u zatvor u Remetincu, odakle će, prema riječima njegova odvjetnika Mate Matića, biti doveden u sjedište USKOK-a da iznese svoju obranu.

USKOK sumnja da su Milković i Pacek od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, a u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

U posljednje vrijeme mediji su Pacaka povezivali s organiziranom prijevarom preko off-shore kompanija u slučaju obnove naftne platforme Key Manhattan. Pacak je navodno dok je bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG, kao voditelj projekta i nadzora obnove platforme Key Manhattan oštetio brojne kooperante i sam Crosco koji su sudjelovali u obnovi za milijunske iznose.