BRTUALAN ZLOČIN

Uhićen jer je pretukao staricu sjekirom

07.05.2013 u 17:10

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je muškarca kojega sumnjiči da je u četvrtak navečer u Jakovlju teško ozlijedio 76-godišnjakinju koju je u njenoj kući izudarao sjekirom, a potom joj ukrao manju količinu novca

Motivi napada još uvijek nisu poznati, kao ni je li napadač u srodstvu sa staricom koja se i dalje u bolnici bori za život, doznaje se u policiji.

Prema neslužbenim informacijama uhićen je 41-godišnji Stjepan S. koji je, po svemu sudeći, dobro isplanirao brutalan zločin.

Najprije je u četvrtak poslijepodne, kako bi omogućio bijeg s mjesta zločina, razbio prozore i vrata na kući 76-godišnje Đurđice K. na Staroj Cesti u Jakovlju da bi se oko 22,30 sati vratio u kuću u kojoj je živjela sama i napao je sjekirom.

Osumnjičeni muškarac ranije nije kažnjavan zbog sličnih nedjela, ali je u policijskoj evidenciji zbog krivotvorenja.

Teško pretučena besvjesna 76-godišnjakinja pronađena je u petak poslijepodne dok je u krvi je ležala na podu svog doma. Policija je detaljno pretražila mjesto zločina, izuzela tragove i nekoliko dana kasnije uhitila sumnjivca.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.