NOVI PROBLEMI

UEFA kažnjava Nijemce i Portugalce

10.06.2012 u 20:16

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv Njemačkog i Portugalskog nogometnog saveza (DFB) zbog ponašanja navijača odnosno momčadi tijekom njihove subotnje utakmice

Nijemci su u prvom kolu skupine B Europskog prvenstva svladali Portugalce s 1:0, a dio je njemačkih navijača tijekom cijele utakmice u Ljvivu pravio probleme.

Izgrednici su rolama papira i ostalim objektima konstantno gađali portugalske nogometaše, posebno tijekom izvođenja kornera. Tri je puta službeni spiker upozoravao Nijemce da bi utakmica mogla biti prekinuta što se na koncu ipak nije dogodilo, ali DFB će se teško izvući od UEFA-ine novčane kazne.

I Portugalski nogometni savez bi mogao biti kažnjen, ali ne zbog ponašanja navijača, nego zbog toga što su igrači Paola Benta zakasnili na početak drugog poluvremena.
O oba će slučaja UEFA-ina Disciplinska komisija raspravljati u četvrtak.

To su tako novi slučajevi na stolu Disciplinske komisije UEFA-e koja je krenula u kažnjavanje Ruskog nogometnog saveza zbog navijača. Naime, Rusi su tijekom utakmice sa Češkom palili baklje od kojih je jedna završila u terenu, potukli su se i s redarima na stadionu, imali su nepodobne transparente, a rasistički su vrijeđali i suparničkog tamnoputog igrača Thea Gebre Selassiea.