POLITIČKI MARGINALCI

Udovice iz Domovinskog rata bijesne na predsjednicu: Grubo ste nas uvrijedili

15.02.2018 u 12:09

Bionic
Reading

Predsjednica zagrebačke Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić na konferenciji za medije u četvrtak pročitala je pismo upućeno predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kao reakciju na izjavu predsjednice da su tijekom posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prosvjedovale marginalne skupine

'Iznenađeni smo i duboko povrijeđeni vašom izjavom o skupinama s ruba političkog spektra. Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske braniteljice i branitelje, stradalnike rata, kao i sve one kojima su u srcu interesi RH.

O vrijeđanju i govoru mržnje, narušavanju javnog reda o kojem govorite, ničega od toga nije bilo na našem dostojanstvenom i mirnom okupljanju. O vašem gostu iznesene su samo neprijeporne činjenice, na to moramo ukazivati zbog onih zbog čije su se politike ugasili mnogi životi', stoji u otvorenom pismu udovica iz Domovinskog rata predsjednici, javlja N1.

Dalje se u pismu navodi da je sramotno govoriti o njima kao o ljudima s ruba političkog spektra jer ne pripadaju nijednom dijelu političkog spektra, već je njihova jedina stranka Hrvatska.

>>> Đakić poručio predsjednici: Nismo marginalci, to joj nije trebalo

'Kako ne govorite o govoru mržnje koja dolazi iz Srbije, s vrha države, od najbližih Vučićevih suradnika, politike utemeljene na velikosrpskoj politici i onoj izreci 'bit će mesa, klat ćemo Hrvate", pitaju udovice predsjednicu.

Poručuju joj da nije uočila kako se ovdje radi o puzajućoj agresiji i zloćudnoj pripremi nekog budućeg rata.

  • +8
Udruge udovica odgovorile na izjavu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Predsjednicu Grabar Kitarović u pismu su prozvali da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne: 'Tko je po vama elita? Dezerteri, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci...?'

Smatra ju da je neshvatljivo da s takvim prezirom govori o ljudima koji su joj omogućili status. 'Vi ste vrhovna zapovjednica, a odrekli ste se svoje vojske koja je pobijedila. Ovako se nisu odnosili prema svojoj vojsci ni oni koji su gubili ratove', naglašavaju udovice.

>>> Grabar Kitarović objasnila na koga je mislila kada je govorila o pojedincima s ruba političkog spektra

Duboko su povrijeđene i poručuju da je produbila njihove nezacjeljive rane.

U budućnosti od predsjednice očekuju odgovornu i ozbiljnu politiku kojoj će na prvom mjestu biti hrvatski interesi.

Udovice su navele da čekaju tri godine da ih predsjednica primi na Pantovčaku, ali da nakon ovog ne žele ići tamo, ali, poručile su, predsjednica ih može posjetiti u njihovim prostorijama.

  • +4
Udruge udovica hrvatskih branitelja prosvjeduju protiv Vučićeva dolaska u Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić