OPASNOST NA CESTI

Udario dva Mercedesa s 4 promila alkohola

16.12.2008 u 13:37

Bionic
Reading

Upravljajući osobnim vozilom s 4,07 promila alkohola u krvi 56-godišnji Osječanin je udario dva Mercedesa. Policija će protiv njega podnijeti prekršajnu prijavu

Osumnjičeni 56-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Toyota Yaris kolnikom Kozjačke ulice, a dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, uslijed neprilagođene brzine prilikom skretanja udesno i utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i udario u zadnji lijevi bočni dio Mercedesa C klase, kojim je upravljao 41-godišnji Osječanin, a koji se nalazio zaustavljen na kolniku.

Nakon udara u taj automobil vozač Toyote nastavio je kretanje ulicom te je prednjim dijelom svoga vozila udario u zadnji dio Mercedes CLK kompresor s kojim je upravljao 38-godišnji Osječanin, a koji je imao namjeru skrenuti ulijevo u Žumberačku ulicu.

Zbog opravdane bojazni da će vozač Toyote nastaviti s činjenjem prekršaja, određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do otrježnjenja, odnosno najdulje 12 sati, a zbog počinjenih prekršaja prilikom izazivanja prometne nesreće policija će protiv njega podnijeti i optužni prijedlog mjesnom nadležnom Prekršajnom sudu.

U PU napominju kako je ovaj vozač do sada počinio šest prekršaja iz područja prometa, od kojih se jedan odnosi na izazivanje prometne nesreće uz prisutnost alkohola u organizmu.