SLAB SNIJEG NA KONTINENTU

Učinilo vam se da je napokon stigla zima? Već sutra stiže nova promjena

15.01.2018 u 07:50

Bionic
Reading

Nakon što se veći dio kontinentalnih predjela jutros probudio s temperaturama ispod nule, ponegdje i s pokojim centimetrom bijelog pokrivača, pomislili smo da je zima napokon stigla. No iako padaline neće prestati, već sutra čekaju nas i po desetak stupnjeva više temperature

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno. Povremenog slabog snijega bit će uglavnom u gorskim i istočnim predjelima. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u Dalmaciji mjestimice kiša ili pokoji pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab, na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, a u Dalmaciji istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 2, na Jadranu između 8 i 12 °C.

Prognoza 15.01. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U utorak promjenjivo uz sunčana razdoblja. U unutrašnjosti povremene oborine na granici kiše i snijega, uglavnom u gorju, a na Jadranu mjestimice kiša, izraženija na sjevernom dijelu. Vjetar umjeren, poslijepodne i jak jugozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu 4 do 9, a najviša dnevna od 6 do 11, na Jadranu do 14 °C.

  • +5
Kiša, snijeg i jugo stvaraju probleme Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL