KRVAVI POHOD U BELIŠĆU

Ubojicu na mjesto zločina dovezao sin, na odlasku imali nesreću

24.12.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Jakoba Š. (57), koji je u nedjelju navečer teško ranio bivšu suprugu Jasminu F., a ubio njezina brata Miloša O. (47) i sestru Danicu T. (45), na mjesto zločina u Belišću, neslužbeno doznaje Večernji list, dovezao je sin iz prvog braka

U automobilu je bila i sinovljeva djevojka, a oboje su stari 30-ak godina. Nakon pucnjave, ubojica je sjeo u isti automobil te su se odvezli. No putem je navodno iskočio iz vozila još u Belišću i lakše se ozlijedio. Ubrzo je uhićen. Sin je, neslužbeno saznaje Večernjak, nastavio voziti i doživio prometnu nesreću u Ladimirevcima, selu desetak kilometara dalje. Tu ga je zatekla i policija. Još se, pak, utvrđuje jesu li sin i djevojka znali što Jakob namjerava, da je bio naoružan te u konačnici, jesu li, dok su s njim napuštali Kozarčevu ulicu, bili svjesni kakav je monstruozni zločin počinio.

Jakob je pred kuću, u kojoj su brat i sestre s trima kćerima zajedno živjeli, stigao oko 19,30 sati. Imao je pištolj uza se. U trenutku krvavog obračuna u kući su bile i Jasminina 16-godišnja kći iz prvog braka te Daničina 19-godišnja kći. Djevojke su se, navodno, skrile. Iza Danice je ostala još jedna, 13-godišnja kći. Motiv ove tragedije navodno su materijalni razlozi. Jasmina je s Jakobom, pričaju susjedi, živjela jedno vrijeme u selu kod Đakova. No proljetos se vratila bratu i sestri u Belišće nedaleko od Osijeka.

'To nije bio život kakav je htjela. Pričala je da ju je često tukao i maltretirao', rekli su Večernjem listu susjedi. Napušteni se suprug, očito, nije mirio s prekidom pa je, dodaju, često dolazio na adresu u Kozarčevoj.

Policija je stoga intervenirala i dva dana prije zločina. Jakob se pred kuću u Kozarčevoj dovezao motociklom, proklizavao je kotačima i pravio buku. Jasmina je u nedjelju navečer hitno prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Teško je ozlijeđena, ali su, doznaje se, istražitelji s njom već razgovarali. O stradalom joj bratu Milošu susjedi pričaju samo u superlativima.

'Bio je ljudina, duša od čovjeka! Svojom skromnom plaćom prehranjivao je sestre i njihove kćeri. Još je, jadan, nedavno dobio otkaz u kombinatu Belišće', kazali su šokirani susjedi.