PRESUDA U TUZLI

Ubojici šest osoba 40 godina zatvora

02.06.2009 u 17:20

Bionic
Reading

Županijski sud u Tuzli u utorak je nepravomoćno osudio na 40 godina zatvora muškarca koji je u svibnju 2008. pobio šestero rođaka i susjeda

Tomislav Petrović iz Gornje Lipnice proglašen je krivim za ubojstvo šest osoba 29. svibnja 2008. godine. Sutkinja koja je predsjedavala sudskim vijećem presudu je obrazložila ocjenom sudskog vještaka kako je Petrović u vrijeme kada je počinio ova ubojstva bio u depresivnoj psihozi no još uvijek ubrojiv te se stoga smatra odgovornim za počinjeni zločin.

Petrović je bez ikakva povoda hicima iz pištolja ubio supružnike šest osoba a potom je pokušao ubiti i vozača autobusa gradskog prometa koji je ipak preživio napad. Petrović tijekom suđenja nije dao nikakvo posebno objašnjenje za počinjenje takvog zločina.

Sudsko vještačenje nad njim su provela četvorica psihijatara uz različite ocjene o tome je li Petrović bio ubrojiv pa samim tim i kazneno odgovoran no sud je prihvatio mišljenje koje to potvrđuje. Uz zatvorsku kaznu Petroviću je izrečena i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja sve dok to bude potrebno. Obrana je najavila žalbu na presudu.