dino kulišek

Ubojici iz Crikvenice 38 godina zatvora

05.06.2017 u 18:35

Bionic
Reading

Dino Kulišek iz Dramlja u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora zbog ubojstva Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke Meriem Demo 2014. godine u Crikvenici.

Vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Jasenke Kovačić nepravomoćno je osudilo Kulišeka na jedinstvenu kaznu zatvora od 38 godina. Za ubojstvo mu je izrečena kazna od 29 godina zatvora, a za pokušaj ubojstva 12 godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od ukupno 38 godina zatvora.

Suđenje Dini Kulišeku, tada 22-godišnjaku,  počelo je u svibnju 2015.. Optužen je za ubojstvo Ivana Jagodića te pokušaj ubojstva njegove djevojke, koju je također izboo nožem, a izjasnio se da se ne smatra krivim.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, Kulišek je 13. srpnja 2014. u stanu i vanjskom hodniku zgrade u Ulici kralja Tomislava 118B u Crikvenici nožem zadao brojne ubodne rane Jagodiću i njegovoj djevojci. Mladić je od ubodnih rana umro na mjestu zločina, dok je Meriem Demo spašena hitnom medicinskom intervencijom.