PUSIĆ NA KVARNERU

'Ubojicama Abramova najstrože kazne'

14.12.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić je u sklopu svoje kampanje sinoć posjetila Trg Svete Barbare u Rijeci, gdje je prošloga tjedna do smrti pretučen Aleksandar Abramov, 23-godišnji student s Cresa

Nakon što je zapalila svijeću, komentirala je to stravično ubojstvo rekavši: 'Ovo je nešto za što bi se trebalo izricati najstrože kazne. Ovo zapravo pokazuje da nešto ne valja sa sustavom pa se to može ponavljati.'

Za takva ubojstva, kakva su se, pogotovo u zadnjih godinu i pol dana, dogodila u Hrvatskoj, kaže Pusić, treba uvesti bezuvjetne zakonske kazne najstrože vrste i zapravo sasjeći u korijenu mogućnost da se takve tragedije uopće događaju.

Pooštravanje kazni pomoglo bi, misli Pusić, čak i u onim slučajevima koji ne završavaju smrću - ako netko napadne drugu osobu iz čista mira i fizički je počne maltretirati, već bi to trebala biti podloga za zatvorsku kaznu.

'Svi koji imaju bilo kakve ideje ili naznake nasilničkog ponašanja prema drugima trebali bi biti suočeni sa zatvorskim kaznama', izjavila je. Pusić misli da osobama koje su napale i usmrtile Abramova ovaj napad vjerojatno nije prvi, jer da se postupilo dovoljno drastično u situacijama u kojima se fizički nasrće na druge, razmislili bi da li bi ponovili takvo ponašanje.

U Opatiji se susrela s članovima Kluba 60+ te se upoznala s aktivnostima umirovljenih, ali još uvijek vitalnih i aktivnih stanovnika tog grada. Pusić je zatim, u Galeriji MMC Palach, otvorila dobrotvornu prodajnu izložbu slika u organizaciji Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom i Mladih HNS-a.

Sve slike rad su članova te udruge, a sav prihod od prodaje ide u njihovu korist. Pusić je odmah zapeo za oko crtež balerine sleđa, a odlučila se za još jednu sliku, poluapstrakciju podmorja, koju planira pokloniti nećaku, roniocu i fotografu podmorja. Za slike je izdvojila 800 kuna.