konačan rasplet

Ubojica priznao kako je ubio djevojčicu Danku, pomagali mu otac i brat!

06.04.2024 u 12:32

Bionic
Reading

Dejan Dragijević (50) priznao je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, doznaje Blic

On je u tužilaštvu otkrio i da je imao pomagače koji su mu pomogli maknuti tijelo s deponija.

'Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se riješi tijela', kaže izvor 'Blica' upoznat sa slučajem.

Nakon što je policija jučer odvela i brata osumnjčenog za ubojstvo Danke Ilić, Dalibora Dragijevića i njegovu majku Svetlanu na razgovor u policiju u Bor, jutros su formalno uhićeni Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog Dejana Dragijevića, kao i njihov otac Radoslav Dragijević (72). Njima je određeno zadržavanje u policijskoj postaji u Boru.

  • +5
Policija dovela osumnjičenika za ubojstvo Danke u selo Zlot kako bi pronašli njeno tijelo Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATA images

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom, a još dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, priopćili su u subotu tužiteljstvo i policija, prenosi Hina. Dvogodišnja Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. ožujka, žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

  • +3
Dovođenje ubojica Danke Ilić u Tužiteljstvo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora priznala su krivnju jer je utvrđeno da su službenim automobilom "fiat panda" udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponij i bacili tijelo. Portali srbijanskih medija pišu u subotu, pozivajući se na neslužbena saznanja iz tužiteljstva, da je drugoosumnjičeni D. D. ispričao "do detalja" kako je nakon, što su djevojčicu udarili automobilom, navodno, istrčao sa mjesta suvozača i počeo je daviti dok nije prestala disati. U međuvremenu, policija je uhitila njegova oca i brata koji se terete da su mu pomagali u premještanju tijela, za kojim se i dalje traga.

  • +3
Bor: Policija osigurava mjesto gdje je Danka boravila prije nestanka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić u četvrtak je detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijski timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj. Gašić je naveo i da je lokacija deponija već dva puta pretražena tijekom potrage, istaknuvši kako to potkrepljuje sumnju da je u tom razdoblju njezino tijelo prebačeno na drugu lokaciju. Pretraga terena u potrazi za tijelom ubijene devojčice i dalje traje, ali policija do ranih popodnevnih sati u subotu nije priopćila ima li novih saznanja.