svirepo ubojstvo

Ubojice male Danke dovedene na ispitivanje u Tužiteljstvo

05.04.2024 u 07:13

Bionic
Reading

Desetodnevna potraga za nestalom dvogodišnjakinjom Dankom Ilić završila je tragično. I dalje se traga za tijelom djevojčice na deponiju na kojem su dvojica radnika Vodovoda izbacili njezino tijelo

21.34 Dejan Dragijević i Srđan Janković koji su osumnjičeni da su ubili djevojčicu Danku Ilić (2), nakon što su je pregazili autom 40 metara od dvorišta kuće u kojem se igrala s majkom i bratom, dovedeni su u na saslušanje u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru. Na teret im se stavlja kazneno djelo teškog ubojstva i prijeti im doživotni zatvor. Dovođenje u Zaječaru pogledajte ovdje.

Kako javlja Blic, osumnjičenima su dodijeljeni odvjetnici po službenoj dužnosti. Obojicu očekuje psihijatrijsko vještačenje u Beogradu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

  • +3
Dovođenje ubojica Danke Ilić u Tužiteljstvo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

18.45 Roditelji ubijene djevojčice Danke Ilić (2) došli su u petak kasno poslijepodne na mjesto gdje građani odaju počast njihovoj kćeri te su zapalili svijeće.

Majka djevojčice bila je u suzama, a otac je držao igračku, malog bijelog medu, kojeg je poljubio i ostavio na mjestu gdje se građani opraštaju od njegove kćeri.

Oboje su neprestano plakali, piše Blic.

15:57 Policija pretražuje vreće cementa uz cestu kod Brestovca, piše Telegraf. S deponija na kojem se tragalo za tijelom Danke Ilić povučena je sva mehanizacija, te policijske patrole. Nije poznato je li potraga na ovom području obustavljena. Policija se u potrazi za tijelom preselila na novu lokaciju nedaleko od Banjskog polja, javlja Blic.

14:55 Prema posljednjim informacijama Višeg tužiteljstva u Zaječaru, dvojica uhićenih i osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić bit će saslušani danas popodne, a nakon saslušanja tužiteljstvo će obavijestiti javnost, javlja reporter N1. Doznaje se i da je priveden i brat jednog od osumnjičenih.

13:38 'Kad je prijavljen nestanak Danke, direktor Vodovoda pitao je zaposlene mogu li se uključiti u potragu za njoj, a tada se među prvima prijavio Dragijević. Uredno su dobivali radne zadatke i izvršavali ih', rekao je jedan od zaposlenika Vodovoda za Kurir.rs.

Susjeda osumnjičenog S.J. rekla je da je s njim o potrazi za Dankom Ilić razgovarala u srijedu navečer. Za Novosti je ispričala da se osumnjičeni 'hladnokrvno' raspitivao je li dvogodišnjakinja pronađena. 'Pitao je što se događa s malom, jesu li je pronašli, pošto je to danima glavna tema u selu. Rekla sam mu da je nisu našli, a on je na to rekao - teško da će je pronaći', rekla je susjeda.

Bor: Policija pretražuje divlji deponij u potrazi za malom Dankom Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

13:36 Bageri su još uvijek na deponiju na Starom banjskom putu, ali policije nema i radi se slabijim intenzitetom. Kako navodi Telegraf, bageri i kamioni danas samo uklanjaju preostali otpad. Čini se da potrage na tom području više neće biti. Bageri su jučer prekopavali deponij, a policajci pretraživali okolno područje.

12:23 Potraga za tijelom malene Danke Ilić i danas se nastavlja. Pojačana je prisutnost policije, a potraga je skoncentrirana i na sela u okolici Bora.

12:22 Rade Dragijević, otac osumnjičenog Dejana Dragijevića, poručio kako ne može vjerovati što ih je snašlo. 'Ako je kriv, neka odgovara, a to će sud utvrditi. Evo odveli su mi i mlađeg sina Dalibora na ispitivanje u policiju. Ja sam srčani bolesnik, jučer je dolazila hitna pomoć da mi pomogne, da nisam popio bromazepam, ne bih mogao izaći ni do ograde', naveo je.

12:19 Mještani sela Zlot, iz kojeg je jedan od osumnjičenih za ubojstvo male Danke, u šoku su zbog svega što se dogodilo.

'Ne znamo da je ikada ranije radio probleme, pa nas je ovo iznenadilo. Svako nosi svoj križ, pa i on, i neka odgovara za to što je napravio, ako doista je. Cijela priča je jako čudna, taj drugi čovjek (Srđan Janković) je nedavno počeo raditi u JKP "Vodovod". Valjda je i on vozio. Oni su išli u to mjesto mjenjati vodomjere', kaže za portal Nova.rs meštanin Zlota.

  • +3
Bor: Policija osigurava mjesto gdje je Danka boravila prije nestanka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

10:00 Načelnik Sektora kriminalističke policije Ninoslav Cmolić ispričao je za Informer jezive detalje zločina koji je potresao Srbiju. Nakon što su dvojica muškaraca automobilom udarila dvogodišnjakinju, pomislili su da je mrtva te su njezino tijelo stavili u gepek. Ipak, kako tvrdi Cmolić, djevojčica je bila živa, a u jednom trenutku se probudila.

'Prema njihovim izjavama, prestali su mokriti u blizini kuće. Kasnije, kada su nastavili, udarili su Danku, a zatim je stavili u prtljažnik. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Ne poklapaju im se priče o davljenju djeteta, jer se dijete probudilo u vožnji, a suvozač je zadavio Danku, a ne mogu se dogovoriti tko je davio. Kasnije su je bacili na deponij', rekao je načelnik UKP-a.

'Dokazi se prikupljaju danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče slažu oko detalja udaraca, ali se razilaze oko samog ubojstva djeteta. Danka je bila u nesvijesti kad su je udarili autom, mislili su da je mrtva, pa su se čudili što se probudila, a jedan ju je udavio, a na kraju su se potukli oko tijela na deponiju', rekao je Cmolić.

9:50 Ljudi u okolici Banjskog Polja govore da su bili izloženi teroru. Reporterka N1 podsjeća da se u četvrtak pojavila i pogrešna fotografija jednog od uhapšenih, pa se druga obitelj našla na udaru javnosti.

  • +20
Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

9:10 Prema pisanju Tanjuga, potraga za Dankinim tijelo u Banjskom polju kod Bora sinoć je zaustavljena zbog mraka. Danas bi se, navode, potraga mogla usmjeriti na selo Zlot odakle je jedan od osumnjičenika za ubojstvo.

8:36 Deponij na lokalnom Starobanjskom putu nije jedini koja se pretražuje, javila je iz Banjskog polja reporterka N1 televizije. Navela je da je potraga proširena i na deponij u Majdanpeku. Provjerava se mogućnost da je jedan od osumnjičenika premjestio Dankino tijelo na drugu lokaciju dva dana nakon što je djevojčica stradala u prometnoj nesreći.

7.06 Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije objasnila je zašto je policiji bilo sumnjivo vozilo 'Fiat panda' u kojem su, kako se kasnije pokazalo, bili osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić i kako je zločin počinjen. Već drugog dana utvrđeno je da se tim putem kretalo bijelo vozilo "panda", kao i još 16 vozila. Međutim, u istom smjeru vratila su se samo dva vozila, među kojima i "panda", piše RTS.

'Nakon iscrpnog razgovora s majkom, jer je dijete bilo s njom, ona je, tražeći dijete, primijetila u blizini parkirano vozilo bijele boje ‘panda‘. Utvrdili smo da se radi o vozilu Vodovoda', rekla je Otović Pjanović.

Djevojčica je viđena između 13.45 i 13.52 sati, a vozilo "panda" bilo je ispred ograde u 13.50 sati.

'Eliminacijom vozila koja su ulazila i izlazila, ostala je ‘panda’. Nakon zaustavljanja na ulazu ulaze u vozilo, kreću se ulicom 30 do 40 metara, djevojčica je bila s desne strane kolnika, spuštaju se malom brzinom. Danku su udarili, osumnjičeni putnik ju je stavio u prtljažnik gdje je alat i onda su je odveli na taj deponij', zaključila je Otović Pjanović.

  • +4
Bor: Policajci pretražuju divlji deponij za ubijenom djevojčicom Dankom Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

7.04 Srđan Janković i Dejan Dragijević uhićeni su jučer zbog sumnje da su u Banjskom polju ubili Danku Ilić (2). Oni su djevojčicu, kako se sumnja, udarili belim automobilom Fiat Panda, a sada se pojavila i fotografija tog vozila s kamere za video-nadzor. Kako se može vidjeti na fotografiji, ona je zabilježena 26. ožujka, na dan kada je Danka Ilić nestala, u 13.35 sati i 35 sekundi u Ulici Radomira Putnika. Kasnije je zabilježeno da se vozilo parkiralo u 13.50 ispred kuće kod koje je bila Danka Ilić, što se poklapa s vremenom njezina nestanka, piše Blic.

Kako je ranije rekao ministar policije Bratislav Gašić, majka Ivana Ilić je s djecom došla u 13.10 sati u Banjsko polje i djeca su se igrala u dvorištu, gdje ih je ona fotografirala. U 13.22 sati je, rekla je, shvatila da Danke nema, a supruga je pozvala u 13.41 sati.

Kako je Gašić objasnio, 'u tom periodu, od 13.45 do 15.52 sati, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što su potvrdila dva svjedoka'.

'Majka je oko 13.50, tražeći dijete, vidjela bijeli auto i muškarca koji stoji pored njega, za koje se kasnije, tijekom istrage, ispostavilo da je riječ o vozilu "Fiat Panda", u kome su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gdje su trebali provjeriti šaht u Ozrenskoj ulici, gdje su stigli u 13.20', ispričao je Gašić.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik predsjednik Aleksandar Vučić objavio je jučer kako su privedene dvije osobe koje su priznale ubojstvo.

Uhićeni su radnici Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora. Prema priopćenju srpske policije, oni su automobilom naletjeli na Danku, zatim njeno tijelo stavili u gepek i odvezli na deponij. Policija pretražuje deponij, no tijelo još nisu našli.