otkriva odvjetnik

Kolika kazna prijeti osumnjičenima za ubojstvo male Danke?

04.04.2024 u 17:31

Bionic
Reading

Osumnjičenima za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić prijeti kazna od 10 godina do doživotnog zatvora, kaže za srpske Novosti odvjetnik Saša Rajković. Optuženi su da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 114. stavak 1. točka 9. srpskog Kaznenog zakona u svezi s člankom 33. Kaznenog zakona i za to im prijeti kazna doživotnog zatvora, rekao je Rajković

Odvjetnik Saša Rajković napomenuo je za Novosti da će se u sudskom postupku utvrditi sve okolnosti ovog zločina.

'Ne znam hoće li osumnjičeni angažirati odvjetnika ili će im se to dodijeliti po službenoj dužnosti', zaključuje Rajković.

  • +2
Srbija: Policija pretražuje divlji deponij kod Bora u potrazi za tijelom malene Danke Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL

Tužiteljstvo u Zaječaru priopćilo je ranije da su osumnjičeni privedeni, te da se prikupljaju dokazi za kriminalističku obradu.

'Dana 4. travnja 2024. godine u 7 sati, po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J.S. (1974) iz sela Luka i D.D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su 26. ožujka 2024. godine lišili života dijete Danku Ilić (2022.), te da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 114 sv. 1 bod. 9. KZ-a u svezi čl. 33 KZ-a', stoji u priopćenju.