SLASTIČARKA UBOJICA

Ubila muža i ljubavnika i potom odšetala na manikuru

20.11.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Goidsargi Estibaliz Carranza, vlasnica slastičarne koju su austrijski mediji prozvali 'ledeni ubojica', optužena je da je ubila prvo svog muža, a potom i ljubavnika te da je njihova raskomadana tijela zakopala u podrum, prenosi Dnevni Avaz

Suđenje Carranzi počelo je jučer u Beču. Ovo je treća istraga oko ubojstava u podrumu u Austriji u svega nekoliko godina, prenosi Dnevni Avaz

Tužitelji su Carranzu okarakterizirali kao 'nevjerojatno hladnu'. Opisali su kako je prvo ubila svoje partnere, a potom ih raskomadala motornom pilom. Dijelove tijela stavila je u plastične vreće, a potom je te ostatke zacementirala u svom podrumu, odmah pored spremišta za sladoled.

Carranza je optužena da je prvo pištoljem usmrtila svog muža, Holgera Holza, 2008., a potom na isti način usmrtila i svog ljubavnika, Manfreda Hinterbergera, 2010. godine.

Dok je komadala tijela motornom pilom, uključila je opremu za pravljenje sladoleda kako bi prikrila buku.

Dobro se pripremila za ubojstva. Prvo je uzimala satove streljaštva, a potom pohađala noćni tečaj za miješanje i izlijevanje cementa.

Ostaci su pronađeni sasvim slučajno tijekom radova 2011. Carranza je odmah pobjegla u Italiju, ali je uhvaćena nakon nekoliko dana.

U trenutku uhićenja Carranza je bila u drugom mjesecu trudnoće, a za oca se kasnije udala dok je bila u pritvoru.

Odmah nakon uklanjanja ostataka svoga muža, Carranza je zakazala termin za manikuru kako bi 'popravila oštećene nokte'.