trljaju ruke

U zračnoj luci Split krajem kolovoza drugi milijuntni putnik

06.08.2022 u 09:52

Bionic
Reading

U splitskoj se zračnoj i gradskoj luci i ovoga vikenda nastavlja trend velikog broja putnika i zrakoplova, a na Resniku krajem mjeseca očekuju i drugog milijuntnog putnika

Kako je Hini rekao Mate Melvan iz splitske zračne luke, ovaj vikend je gotovo identičan proteklom vikendu, pa će kroz tu luku proći 215 zrakoplova i 55 tisuća putnika.

"Te se brojke stalno vrte tri vikenda zaredom, pa takve brojke možemo očekivati i sljedeći vikend s obzirom da imamo dobre pokazatelje. Možemo reći da se sezona u zračnoj luci odlično odvija. Rezultati su nam zaista izvrsni, srpanj smo završili sa 641.626 putnika, a i kolovoz se očekuje blizu tih brojki. Krajem kolovoza ili 1. rujna vjerojatno ćemo doseći drugog milijuntnog putnika", izjavio je Melvan.

U splitskoj trajektnoj luci ovoga vikenda očekuju više od 85 tisuća putnika i 17 tisuća vozila. I ovoga vikenda zbog gužve u Supetru iz Splita se šalje izvanredna linija u 9.45 sati. Jelena Ivulić iz Jadrolinije kaže da je ovaj vikend udarniji od prošlog i da su u kolovoz ušli dobrim tempom.

"Kada uspoređujemo razdoblje ovogodišnje sezone sa onom 2021. godine nju smo odavno prešli, a u usporedbi sa 2019. godinom neke su nam je linije već prešle dok su druge na istoj razini. Što se brojki tiče mi smo prezadovoljni, od kolovoza imamo isto velika očekivanja, neke smo linije do deset posto nadmašili u odnosu na 2019. godinu. Ove sezone su Brač, Hvar i Vis nadmašili brojke iz 2019. godine. Što se toga tiče vratili smo se u vrijeme prije korone", dodala je Ivulić.

sve osim nogometa

Učitavanje...