KOPRIVNICA

U zoru pijan sletio automobilom u kanal; nekoliko sati kasnije sjeo na traktor i zaradio kaznu od 24.900 kuna

04.09.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Zbog prometnih prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.900 kuna i zabranom upravljanja vozilima F kategorije 12 mjeseci

Jučer, 3. rujna, oko 5 sati na otvorenom dijelu ceste Delovi – Hlebine 44-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake kojem je isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja te za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Dolaskom do raskrižja, prilikom polukružnog okretanja na poljskom putu, došlo je do slijetanja stražnjeg dijela automobila u odvodni kanal. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja, a da prethodno nije uklonio vozilo s kolnika niti je poduzeo sve mjere s ciljem sprječavanja korištenja vozila od drugih osoba.

Vozač je naknadno zatečen u 8.40 sati u Delovima te je upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Uhićen je te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu u vrijeme kada je prouzročio prometnu nesreću. Vozač je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici i kažnjen novčanom kaznom od 24.900 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom F kategorije 12 mjeseci.