toplo-hladno

U Zagrebu izmjereno 16 stupnjeva. Dunja Mazzocco Drvar otkriva kada dolazi zahlađenje

04.12.2018 u 15:28

Bionic
Reading

Zagrepčani kojima smetaju relativno visoke temperature, a u utorak je u Zagrebu izmjereno i 16 stupnjeva, moći će odahnuti jer bi već od srijede temperature trebale biti niže. Kako to da je tako toplo, kako će se kretati promjene vremena sljedećih dana te hoće li biti kiše, za tportal otkriva popularna meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar

'Ovakvo vrijeme će trajati još nekoliko sati. Nema nekih najava da bi se to produljilo', kratko odgovara za tportal meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

U srijedu bismo se već trebali probuditi na nešto nižim temperaturama, a u četvrtak bi trebalo biti još hladnije.

'Rekli bismo da dolazi neki period s normalnijim temperaturama nego što su ove', dodaje.

Čini joj se zasad kako bi tako mogla izgledati i cijela zima, sa snažnim fluktuacijama.

'Malo toplo, malo hladno, ali ništa ne bi trebalo predugo trajati', poručuje Mazzocco Drvar, prema čijim najavama dosta jake kiše može biti na zagrebačkom području u subotu dok bi ostali dani trebali biti suhi i s temperaturama primjerenim za ovo doba godine.

  • +10
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

'Ne bi trebalo biti dugotrajnih perioda s nekim ekstremima. Niti dugotrajno toplih razdoblja, niti dugotrajno hladnih, nego bi cijela zima trebala biti s periodima od tri do sedam toplijih dana pa zahlađenje, za razliku od prošle godine, kada smo imali prosinac i siječanj, kompletnih 60 dana, full toplo vrijeme i onda nam je stisnulo u veljači, pa je cijela veljača bila full hladna. Ne očekujemo takvo, nego neko normalnije, 'zimskije' vrijeme, s manjim odstupanjima od temperatura primjerenih zimskim uvjetima', poručila je Dunja Mazzocco Drvar.