SAVJET ZA HLADNE DANE

Dunja Mazzocco Drvar: 'Čizma glavu čuva, a ne šubara!'

01.11.2018 u 12:55

Bionic
Reading

Stručnjaci tvrde da cipele visokih potpetica nose 'alfa-žene', dok iz udobne obuće ne izlaze kreativne dame. Balerinke su omiljeni izbor žena koje imaju stila i strpljive su, dok glomaznu obuću nose one koje teško pristaju na kompromise. Zaštitno lice vremenske prognoze RTL televizije Dunja Mazzocco Drvar za tportal je otkrila u kakvoj obući se ona najbolje osjeća ali i što je njezina preporuka za nošenje u hladnijim danima koji nas očekuju

Ovih dana u zagrebčkom Rockmarku predstavljena je nova kolekcija Saucony Originalsa za jesen zimu 2018/2019 godine a uz nju, kako svaka tenisica ide uz čarapu, po prvi puta i brand Legends s neobičnim, otkačenim motivima. Među prvima je novitete pogledala jedna od omiljenih hrvatskih meteorologinja, Dunja Mazzocco Drvar.

Kad je riječ o obući, ona se, kaže, najbolje se osjeća u čizmama. 'Nisam baš od onih koji furaju čizme na gole noge i zato sam najsretnija kad dođe vrijeme kad je pristojno uskočit u čizme. Ono, kad se ni moja baka ne bi baš previše zgražala da mi vidi džombe na nogama', ispričala nam je.

Otkad trči, jako je, kaže, promijenila razmišljanje o tenisicama.

'Budući da imam problema s leđima, moram jako paziti na to da su tenisice dobra podrška tako da ne volim baš da su premekane. Važno mi je da mi dobro drže prednji dio stopala. Rideice, Saucony Ride 10, su bila ljubav na prvo obuvanje! Taman toliko mekane da dobro osjećaš stazu, a opet dovoljno čvrste da ne brinem što će biti s leđima. Inače, starke! U casual kombinacijama često nosim jedne svoje starke koje mi je prijateljica specijalno oslikala meteorološkim motivima. Na jednoj je sunce, na drugoj kiša, 'tene' za sva vremena', otkrila je.

'I ja sam nekad bila mlada i luda i hodala u svemu i svačemu. I onda je došao jedan Velesajam na kojem sam kao studentica zarađivala džeparac kao hostesa. Uz uniformu su pasale bijele cipele i ja sam ubola neki par bijelih sandala kojima tabanica nije bila kožna, nego sintetska. Stajanje na tome po 12 sati na dan, pet dana zaredom, naučilo me pameti! Tako da za obuću uvijek preporučujem kvalitetu, pa makar i nauštrb mode. To učim i svoje dijete. Ili barem pokušavam. Ako ništa drugo, sigurna sam da sam joj dovoljno puta ponovila jednu zimsku mudrost koju je njena pokojna baka uvijek govorila: 'Čizma glavu čuva, a ne šubara!', ističe Dunja koja je nedavno u Budimpešti je primila priznanje za najbolju televizijsku prognozu.

Dunja uz svoje poslovne i obiteljske obaveze ne zapostavlja svoju stras - trčanje.

'Ove nedjelje je ZG Cener i njemu se baš veselim. Tu utrku još nisam trčala, a među trkačima slovi kao jedna od najkul utrka u Hrvata. Slično je i s Zagreb Advent runom u prosincu. Moram se samo pobrinuti da ne bude prehladno jer mi minusi baš ne pašu za trčanje. Snijega se ne bojim, jedva čekam da sa Sauconycama ugazim u poneki maksimirski bijeli centimetar', kaže.

Osim Dunje novu kolekciju tenisica i čarapa s nesvakidašnjim print motivima, došli su pogledati i Rene Bitorajac, Antonija Stupar Jurkin, radijski voditelji glumac Saša Buneta, a glazbeni gost večeri je bio Boris Štok koji je nedavno objavio prvi samostalni album 'Ispod kože'.

  • +18
Saucony Originals & Legends event rockmark Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo