IZGUBLJEN U PROMETU

U zagrebačkoj Hitnoj zaposlili vozača iz Splita koji se gubi po gradu?!

19.09.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Može li se dogoditi da se vozilo Hitne pomoći, dok pod sirenama juri Zagrebom, prolazi kroz crveno, sve kako bi se do unesrećenog stiglo u što kraćem roku, izgubi po gradu ili da vozač jednostavno ne zna kraći put? Ako je suditi prema informacijama koje smo dobili od čitatelja, može

Kako doznajemo od čitatelja koji radi u sustavu, prije otprilike osam mjeseci, u Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba zaposlen je 35-godišnjak kao vozač vozila hitne pomoći. Prema našim informacijama, u Zagreb je stigao iz Splita gdje je prije toga radio u škveru. Iskustva na sličnim poslovima nema, a uz to ne poznaje Zagreb i ne snalazi se po gradu.

Naš izvor kaže kako je posao dobio preko veze, vozač je postao u roku od 15 dana te kako je efikasnost vozila kojim upravlja smanjena, jer se gubi po gradu te mu suputnici moraju objašnjavati kako da stigne do unesrećenih.


Ravnateljica zagrebačke 'Hitne' Slobodanka Keleuva na naša konkretna pitanja odgovara tek sljedeće: 'Uvjeti natječaja za sve djelatnike pa tako i vozače objavljeni su u javnim glasilima, a kod nas rade mnogi djelatnici iz svih krajeva Lijepe Naše. Organizacija rada službe uz praćenje određenih parametara u nadležnosti je ravnateljstva.'

Natječaji za vozače hitne pomoći pak ne propisuju poznavanje mjesta u kojem obavljaju posao, no uglavnom uvjetuju rad na sličnim poslovima. Također vozači vozila hitne pomoći nisu 'obični' vozači. Također moraju poznavati osnovne medicinske postupke te položiti tečaj koji se bazira na Priručniku za vozače hitne medicinske službe.