ivica lovrić

'U zagrebačke škole danas je došlo samo 4,3 posto djece, a u njih 18 nije došao nijedan učenik'

11.05.2020 u 14:03

Bionic
Reading

U 111 zagrebačkih škola u ponedjeljak je na nastavu došlo 1401 učenika, što predstavlja 4,3 posto ukupnog broja učenika, rekao je zagrebački pročelnik za školstvo Ivica Lovrić

U 18 škola nije došao nijedan učenik, pa nisu ni otvorene, rekao je Lovrić za N1 televiziju. Dodao je i kako je u vrtiće došlo 4116 djece. Rekao je i kako su sve škole u koje su djeca došla sigurne te naveo kako je u potresu 22. ožujka oštećeno 167 od ukupno 433 objekta, da je popravljeno njih 41, a da se radi na još njih 62. Do 1. rujna, rekao je Lovrić, planira se osposobiti 155 objekata, a 12 ih neće moći biti osposobljeno do iduće školske godine zbog prevelikih oštećenja.

Lovrić je prozvao ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak optužujući njeno ministarstvo da prebacuje odgovornost oko slanja djece u vrtiće i škole.

'Vrlo vješto prebacuju odgovornost, prvo na roditelje, pa na HZJZ pa na osnivače. Sada se vidi da nisu stvoreni uvjeti. Kad vučete krive poteze, tražite izgovore. Krajnje je neozbiljno bilo reći da danas počinje nastava', rekao je Lovrić dodajući kako je, ako je ikoga trebalo danas vratiti u školu to trebalo učiniti s maturantima.