pridržavaju se mjera

U zadarskoj bolnici djelatnik dobio otkaz; nije dolazio na posao od kada je uvedeno obvezno testiranje

02.12.2021 u 09:57

Bionic
Reading

U Općoj bolnici Zadar s jednim je djelatnikom sklopljen sporazumni otkaz, nakon što se, od dana kada je uvedeno obavezno testiranje na koronavirus, nije pojavljivao na poslu

'Nitko ne može raditi ako dva puta tjedno ne napravi test, ili je cijepljen, no pojavio se manji broj djelatnika koji i testiranje odbijaju. S obzirom da takvi ne mogu raditi, mi možemo samo pokretati disciplinske postupke zbog nedolaska na posao. U slučaju jednog sporazumnog otkaza, radilo se o djelatniku iz tehničke službe, koji nakon uvođenja obaveze testiranja uopće nije dolazio na posao. Nije se ni javljao, niti je dolazio. Nakon otprilike mjesec dana došao je i rekao da želi dati otkaz. To je učinjeno sporazumno', rekao je za Zadarski.hr zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr. Edi Karuc.

Karuc je rekao kako se brisevi mogu napraviti i drugdje, ne nužno u bolnici. Istaknuo je kako se od kad je uvedena ta mjera, puno više njihovih djelatnika odlučilo cijepiti.

'Ima još nekoliko djelatnika koji odbijaju testiranje, te je u tijeku procedura davanja opomena pred otkaz. Pridržavamo se svih pravila, a u međuvremenu mnogi od nas cijepili su se i treći put', kazao je dr. Karuc.

U sustavu Doma zdravlja Zadarske županije, kako je za Zadarski.hr kazala ravnateljica Renata Bek, nema djelatnika koji se odbijaju testirati. Kaže kako to rade redovito, prema mjerama. Nigdje nisu naišli na problem, dodala je. 

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić kazao je da on ne provodi 'nikakvu represiju', ali da se propisanih mjera svi moraju pridržavati.

-'Osobno sam ugodno iznenađen da nitko od djelatnika koji nije cijepljen ili nije prebolio koronu, nije odbio testiranje. Svi to uredno rade, prema naputku, a s obzirom da želim da se mjere striktno poštuju zadužio sam glavnog medicinskog tehničara da, sukladno uputama Ministarstva, obavlja kvalitetnu kontrolu i da me u slučaju bilo kakvog odbijanja testiranja odmah obavijesti. Mjere moramo poštivati, tu se nema što dodati. Zadovoljan sam da nema odbijanja običnih testiranja, pa time ni problema u našoj ustanovi', rekao je za Zadarski.hr Erlić.