velika policijska akcija

[FOTO] U Uskok doveli uhićene zbog korupcije, prva stigla Ana Stavljenić Rukavina, nakon nje Denis Mohenski

30.06.2021 u 18:49

Bionic
Reading

Policija je na ispitivanje u USKOK dovela Anu Stavljenić Rukavina koja je u srijedu privedena u velikoj policijskoj akciji u Zagrebu, a potom je u Vlašku stigao i 'kralj Adventa' Denis Mohenski

Stavljenić Rukavina blisko je surađivala s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem kao potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak. Prema neslužbenim informacijama, Stavljenić Rukavina je uhićena zbog zlouporabe položaja i ovlasti vezano za bolnicu Srebrnjak.

Osim nje, uhićen je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Među uhićenima je i Andrea Šulentić koja je bila pročelnica stručne službe gradonačelnika u vrijeme Bandića te Zdravko Krajina, Velimir Žaja, Jelena Čeklić i Denis Mohenski.

>>> Vozač, ugledna znanstvenica i bivša ministrica, neokrunjeni kralj Adventa, samozatajne suradnice: Tko je tko u danas uhićenoj Bandićevoj ekipi?

Ovog posljednjeg u medijima su nazvali kraljem Adventa, a Krajina je bio jedan od Bandićevih vozača te je također svjedočio na suđenjima pokojnom gradonačelniku.

  • +2
Privođenje Ane Stavljenić Rukavine Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Jelena Čeklić bila je službenica u Uredu za prostorno uređenje te je, prema neslužbenim informacijama, bila zadužena za izdavanje dozvola za događanja na javnim površinama.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak javio je da kako je u tri odvojene akcije uhićeno osmero ljudi, a slučajevi nisu povezani.

'Ne sjećam se da su u jednom danu uhićivane osobe za tri različita predmeta. USKOK se još nije oglasio", javio je Jarak. Uhićeni se nalaze u pritvoru na Oranicama.

  • +41
Privođenje Kazimira Bačića Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ne zna se koliko će ispitivanje trajati, javio je reporter Dnevnika Nove TV i dodao kako će uhićenima po dolasku u USKOK biti pružena Pouka o pravima. To je dokument u kojem piše za što su osumnjičeni te će se uhićeni nakon toga moći očitovati o krivnji, braniti se šutnjom ili krenuti s aktivnom obranom.