OŠTRO NA GRADSKOJ SKUPŠTINI

'U Upravi Holdinga svi su iz istog sela'

20.04.2010 u 10:30

Bionic
Reading

'U Gradskoj upravi kontroliram zapošljavanja, ali u Zagrebačkom holdingu to ne mogu već četiri mjeseca. Ljudi zapošljavaju rođake i zatvaraju se u sobe. To je radio i Pašalić prije 15 godina, ali i tome će doći kraj. Pogledajte upravu ZGH, pa svi su iz istog sela', kazao je gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu Gradske skupštine

Na taj način Bandić se još jednom, ovoga puta s govornice, odgovarajući na pitanje zastupnice Margarete Mađarić (HDZ), javno obračunao s neistomišljenicima koji su mu oduzeli omiljenu igračku iz ruku – gradsku megatvrtku sa 12 tisuća zaposlenih.

Čović bolestan

'Gradonačelnik je iznio neistinu i pokušao manipulirati. U Upravi Holdinga doista je zaposleno troje ljuidi iz Sinja. Ja sam u Holdingu već pet godina, Čović je doveo samo Delića s kojim je imao kompetentnu suradnju pa tu rođačko-zavičajne veze nisu bile primarne', naglasio je Viro. Čović je pak SMS-om predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema izvijestio o tome da ima problema s trbuhom te da je zbog toga ostao kod kuće.

Darka Vuletića (HSS) zanimalo je kako teku pregovori oko formiranja Nadzornog odbora skupštine ZGH-a, a budući da predsjednik Uprave tvrtke Ivo Čović nije prisustvovao, na pitanje je odgovorio Bandić.

'Nitko se sa mnom nije konzultirao oko NO Holdinga, doduše pozvan sam na sastanak, ali na njega neću ići. Moj je stav oko toga poznat. Nisam se rodio niti ću umrijeti kao gradonačelnik. Ako bude ugroženo funkcioniranje grada, postupit ću kao odgovoran gradonačelnik', kazao je prvi čovjek Grada.

Upitan što je sa zelenim telefonom, kojem je prije mjesec dana obećao novčanu potporu, a koja, prema riječima Mirele Holy (SDP), još nije stigla.

'Moramo poštovati proceduru, jer ona je majka demokracije. Ne mogu reći da će pomoć doći za dan ili dva, jer bi to bilo neodgovorno. Zelena akcija dijelom je zaslužna što sam ja izabran četvrti put na mjesto gradonačelnika', istaknuo je Bandić.

Moranu Paliković Gruden (HNS) zanimalo je zašto je Grad izdvojio 40 tisuća kuna za privatnu, profitabilnu tvrtku koja je producent izbora za Miss Universe.

To radimo već godinama, a kad bi htio biti zločest rekao bi da me pročelnik Viduje Bulum nagovorio na to, ali nije i moram dodati da za razliku od prijašnjih godina sredstva su smanjena za 25 posto', pojasnio je Bandić i dodao kako je izdvajanje sredstava predložio i kao predsjednik Turističke zajednice Grada jer smatra da je to promocija istog.

Nezadovoljna odgovorom Paliković Gruden upozorila je prisutne kako je riječ o manifestaciji koja se seli iz grada u grad te da se posljednje tri godine održava u Opatiji te da ona ne vidi kakve to veze ima s promidžbom Zagreba.