OČEKUJU VIŠE OD TRI OSOBE

U srijedu prvi crnogorski gay pride

22.07.2013 u 14:30

Bionic
Reading

Prva crnogorskI gay pride bit će održan u srijedu, 24. srpnja, ispred zidina Starog grada u Budvi, priopćili su u ponedjeljak organizatori parade

Cilj je parade veća vidljivost LGBT zajednice u Crnoj Gori i njezin razvoj, rekli su na konferenciji za novinare predstavnici LGBT forum progresa koji su također ukazali da osobe drugačije seksualne orijentacije nisu za ovakav vid okupljanja, piše B92. 'Ovo je dobra prilika da testiramo političku volju, kapacitet Uprave policije i samu LGBT zajednicu', kazao je na konferenciji za novinare Aleksandar Zeković, predstavnik LGBT forum progresa.

Ova nevladina organizacija javno je pozvala ministra za ljudska prava Suada Numanovića i visoke predstavnike vlade da nazočnošću na paradi podrže taj skup. Upitan hoće li se odazvati ovom javnom pozivu, Numanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare, na kojoj je podržao održavanje parade, kazao da će vlada imati svog predstavnika, ali nije mogao reći tko će to biti i na kojoj razni.

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević priopćio je da je policija poduzela sve mjere kako bi manifestacija protekla sigurno, ali nije želio reći koliko će policajaca osiguravati taj skup. Zeković je kazao da je dolazak više od tri osobe na paradu uspjeh, ali i dodao da očekuje podršku nevladinog sektora, političara i goste iz regije.