STRAVIČNA NESREĆA U OTOKU

U slijetanju u jezero poginule dvije osobe

10.10.2010 u 11:17

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 1.30 sati u mjestu Otok na Dobri osobno vozilo sletjelo je s ceste u akumulacijsko jezero hidroelektrane Lešće, pri čemu su dvije osobe poginule, a dvije su se spasile, doznaje se u Policijskoj upravi karlovačkoj

Jutros su tijela poginulih i vozilo izvađeni iz jezera te traje očevid. U izvlačenju tijela poginulih i vozila sudjelovali su Ronilački klub Zrinski i Ronilački klub Karlovac.

Osobno vozilo je varaždinskih registarskih oznaka, a u njemu su bile četiri osobe iz Mostara. Prema prvim informacijama policije, poginule su osobe stare 70 i 25 godina, a spasili su se 43-godišnjakinja i 37-godišnjak.

Policija također navodi da su dvije spašene osobe same isplivale iz jezera.

Prevezeni su u Ogulin, a u ogulinskoj Hitnoj medicinskoj pomoći od liječnice Danice Župan doznaje se da su stradali bili u Otoku na Dobri na jednoj svadbi. Doznaje se i identitet preživjelih iz nesreće - to su Dragica i Robert Jurković. Dežurna medicinska ekipa konstatirala je da su oni bili u stanju pothlađenosti i potresenosti, ali bez drugih ozljeda te nisu dalje hospitalizirani, već im je pružena pomoć kod rodbine.

U Operativno-komunikacijskom centru PU karlovačke potvrđeno je da je do teške prometne nesreće došlo na prometnici koja je ljetos potopljena nakon punjenja akumulacijskog jezera hidroelektrane.

Prema dosad prikupljenim obavijestima, nigdje nije signalizacijom istaknuta zabrana prometovanja tom bivšom prometnicom te policija istražuje okolnosti i propuste kako bi se utvrdilo tko je za to odgovoran.