'DOLJE POLITIČKE ELITE'

U Rijeci 400-tinjak prosvjednika

12.03.2011 u 19:39

Bionic
Reading

Oko 400 prosvjednika sudjelovalo je danas na protuvladinom prosvjedu u Rijeci s porukom da im je jedini cilj odlazak sadašnje vlade i da svaka sljedeća neće moći raditi što hoće.

Prije početka prosvjednog hoda, ispred hotela Kontinental, predstavnici organizatora okupljeni pod nazivom Koordinacija prosvjeda Rijeka su pozivajući građane da im se masovnije priključe isticali da ni do sada prosvjednici nisu izazivali ekscese pa neće ni ubuduće.

Jedini nam je cilj odlazak sadašnje vlade, uz poruku svakoj sljedećoj da neće moći raditi što hoće, poručili su organizatori.

Prosvjednici su zatim u koloni od trga ispred hotela Kontinental do Jadranskog trga i natrag nosili transparente "Dolje vlada odmah i sada", "Korupcija=HDZ+SDP", "HDZ i SDP zaljubljeni par, u Remetincu će se vjenčati nama na dar" i druge, a skandirali su "Svi na ulice", "Narod je na ulici", "Dolje političke elite", "HDZ lopovi" i "SDP lopovi".

Pred zgradom poglavarstva Grada Rijeke te pred sjedištem riječkoga HDZ-a neki od prosvjednika su bacali papirnate zrakoplove i gađali zgužvanim papirima te dvije zgrade. Na zgradu poglavarstva grada netko je bacio stakleni predmet, vjerojatno bocu.

Kolona prosvjednika zatim se vratila na trg pred hotelom Kontinental na kojem se kuhao grah i dijelio svim zainteresiranima.

Najavljeno je da će u buduće prosvjedi u Rijeci biti organizirani srijedom u 18 i subotom u 16 sati.