SNIJEG STVARA PROBLEME

U Ravnu Goru poslane dodatne snage, prijeti urušavanje krovova

01.03.2018 u 19:21

Bionic
Reading

Zbog snijega koji ugrožava sigurnost ljudi i objekata, u Ravnu Goru su u četvrtak poslijepodne na poziv te općine poslane dodatne snage Civilne zaštite Primorsko-goranske županije pa će navečer snijeg uklanjati 80-ak njezinih pripadnika, izvijestio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić.

 Ponajprije će se uklanjati snijeg s krovova i drugih površina na visini kako bi se spriječilo njegovo urušavanje zbog velike težine. Snijeg će se uklanjati i s drugih površina gdje prijeti opasnost od urušavanja na ljude. 

 U petak ujutro uklanjanje snijega nastavlja se u Lokvama, u čemu će sudjelovati 30-ak pripadnika Civilne zaštite, a u Fužine i Lokve stići će freza koja će proširivati prometnice.

 Na područu Gorskog kotara u četvrtak nije bilo nastave u osnovnima školama Ivanke Trohar u Fužinama, Ivana Gorana Kovačića u Delnicama (s područnom školom u Crnom Lugu) i Branimira Markovića u Ravnoj Gori, u Osnovnoj glazbenoj školi Ive Tijardovića u Delnicama (s područnim školama u Vrbovskom i Fužinama) te u Osnovnoj školi u Mrkoplju. Osnovne škole u Delnicama te u Ravnoj Gori neće raditi do ponedjeljka, 5. ožujka.

 Nastava za učenike Osnovne škole Klane prekinuta je kako bi se učenici mogli vratiti kući prije nego što napada novi snijeg.

  • +14
Snijeg u Delnicama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

 Zbog snježnog pokrivača na otoku Rabu, otkazana je popodnevna nastava u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina u Rabu.