OBRAČUN U SITNE SATE

U pucnjavi u Španskom ranjen bivši boksač, napadač se predao policiji

07.05.2017 u 09:26

  • +3

Očevid ispred Elementa u Španskom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bionic
Reading

U pucnjavi je u Zagrebu jutros oko 3 sata ranjen muškarac, koji je prevezen u bolnicu, a napadač se nekoliko sati nakon bijega predao policiji

U ulici D. Cesarca ispred noćnog kluba "Element" u sklopu tržnice u zagrebačkom naselju Špansko, oko 3 sata je pucanjem iz vatrenog oružja ozlijeđen 37-godišnjak, koji je prevezen Klnički bolnički centar Sestara milosrdnica.

Ranjeni muškarac bio je u automobilu pred klubom, a napadač je pobjegao da bi se nekoliko sati kasnije predao policiji.

Hrvatska televizija je snimila šest rupa od metaka na prozorskom staklu automobila zagrebačkih registarskih oznaka. 

Jutarnji list pak doznaje s više je metaka pogođen vlasnik kluba Element Stipan Ivić, čiji je Mercedes bio parkiran točno pred ulazom u klub i da je pogođen s pet metaka.

Muškarac (39) koji se dovodi u vezu s pucnjavom na tržnici u Španskom u nedjelju ujutro, nekoliko sati nakon pucnjave predao se u sjedište krim policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici i nad njim je u tijeku kriminalističko istražvanje.

Inače, zbog Ivićevog parkiranja, ali i nekih gostiju lokala koji su također automobilima dolazili u prostor tržnice i ugrožavanja prodavača, pisane su peticije Policijskoj postaji Črnomerec, ali prema njihovim riječima  nitko ništa po tom pitanju nije poduzeo iako ističu da, otkako je Ivić postao vlasnik, u Petom elementu je bilo manje policijskih intervencija i izgreda u klubu nego prije.

Stipan Ivić je, inače, bivši boksač i vlasnik još jednog zagrebačkog noćnog kluba, a prošle godine ga se spominjalo u kontekstu slučaja Željka Dolačkog, smijenjenog policijskog načelnika kojega se tereti da je inscenirao krađu iz policijskog sefa u vlastitom uredu u zgradi u Heinzelovoj. Naime, kako je Jutarnji pisao u travnju 2016., Ivić se žalio da mu policija nije vratila zaplijenjenih 100.000 eura, koje su mu oduzeli iako nisu uspjeli dokazati da su stečeni kaznenim djelom.