TAJNOVITA SLUŽBA

U pucnjavi kod Pentagona ubijen policajac, blokirana autobusna platforma

03.08.2021 u 19:21

Bionic
Reading

Policajac zadužen za zaštitu Pentagona ubijen je ispred zgrade u Arlingtonu u američkoj saveznoj državi Virginiji u utorak, rekao je senator Mark Warner

Woodrow Kusse, šef Agencije za zaštitu Pentagona rekao je da bilo više ranjavanja u razmjeni vatre na autobusnoj stanici no odbio je reći je li netko poginuo.

Kusse je odbio spekulirati o motivu napada i reći je li napadač priveden.

Rekao je da FBI provodi istragu.

Warner jer izrazio žaljenje zbog pogibije policajca u utorak u "besmislenu činu nasilja".

Pentagon je u utorak dopodne na sat i pol bio proglasio stanje visoke pripravnosti zbog pucnjave u susjedstvu, priopćile su sigurnosne službe američkog ministarstva obrane.

Zaposlenici su oko 10.40 sati (16.40 sati po srednjoeuropskom vremenu) putem zvučnika pozvani da ne izlaze iz zgrade pošto je odjeknulo nekoliko hitaca na autobusnom stajalištu blizu glasovite zgrade u washingtonskom predgrađu.

Uzbuna je ukinuta oko 12.10 sati, ali su izlazi iz najbliže stanice podzemne željeznice i autobusne stanice blizu Pentagona zatvoreni do drukčije odluke.

Okolnosti izgreda još nisu jasne.

"Pentagon je trenutačno u stanju pripravnosti zbog izgreda na stanici javnog prijevoza", objavile su na Twitteru snage za zaštitu američke vojske pozivajući građane da ne prilaze tom području.

Snage nisu navele ima li ranjenih, ali je hitna medicinska služba u Arlingtonu, općini u kojoj je sjedište ministarstva obrane i zapovjedništva američke vojske, rekla da je primila "nekoliko pacijenata".

Mjesna tv-mreža WUSA prikazala je u utorak nekoliko vozila hitne pomoći i policijskih vozila ispred Pentagona.

Ministar obrane Lloyd Austin "nije bio u zgradu u vrijeme izgreda", rekao je njegov glasnogovornik.

Austin i načelnik združenog stožera, general Mark Milley bili su u Bijeloj kući na tjednom sastanku s predsjednikom Joeom Bidenom.

Metro autobusna stanica locirana je pred samom zgradom Pentagona. Posjetitelji i osoblje koje pristiže autobusom ili automobilima s parkirališta moraju proći kroz strogu kontrolu za ulazak.

Stanica je bila zatvorena i u ožujku 2020., kada je jedan muškarac nasmrt izboden na toj lokaciji.