NELJUDSKI UVJETI RADA

U požaru na tržnici u Moskvi 15 poginulih

03.04.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Petnaest osoba, stranih radnika, izgubilo je život u požaru skladišta natkrivene tržnice na jugu Moskve, objavilo je u utorak rusko ministarstvo za izvanredna stanja

'Poginulo je petnaest, stranih radnika, pokušavamo utvrditi iz koje zemlje bivšeg SSSR-a dolaze', rekao je glasnogovornik ministarstva za grad Moskvu.

Žrtve su živjele na mjestu nesreće i požar ih je zatekao na spavanju, noću na utorak oko 5.00 sati po mjesnom vremenu (3.00 sata po srednjoeuropskom), po izvoru bliskom istrazi, kako prenosi Interfaks. Požar je ugašen oko 5.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Dvanaest osoba koje su živjele u prostoriji uz skladište tržnice Kančalovski u Moskvi, nisu imale pristup ulici pa su ostale zarobljene u požaru.

'Spavali su natiskani u jednoj prostoriji, na daskama postavljenim na četiri razine. Nisu imali izlaza na ulicu', rekao je glasnogovornik.

Deseci tisuća državljana bivših srednjoazijskih sovjetskih republika rade na gradilištima i tržnicama u Moskvi, gdje nerijetko žive u nehumanim uvjetima.