PAZITE!

U Poreču otkriveni krivotvoreni euri

20.06.2014 u 18:01

Bionic
Reading

Porečkoj policiji dojavljeno je iz poslovnice Raiffeisen banke u Poreču da su zaprimili nekoliko novčanica za koje se sumnja da su krivotvorene, izvijestila je danas istarska policija.

Utvrđeno je da je sporne novčanice od 50 eura u srijedu pokušala zamijeniti 59-godišnjakinja iz Poreča. Tim joj je novčanicama 17. lipnja na kiosku u Poreču nepoznati muškarac platio više kutija cigareta, čime ju je oštetio za nekoliko tisuća kuna. Krivotvorene novčanice su oduzete te će se dostaviti na vještačenje u HNB.

Istarska policija upozorava građane da pripaze na novčanice koje primaju te da novac mijenjaju u ovlaštenim mjenjačnicama i drugim za to predviđenim institucijama, a ne na sumnjivim mjestima.

Kako je izvijestila policija, po podatcima HNB-a, od srpnja do kraja 2013. godine u Hrvatskoj je otkriveno 957 krivotvorenih novčanica, a najviše je bilo krivotvorenih eura, američkih dolara pa kuna. Najviše krivotvorenih novčanica bilo je onih od 50 eura.

'Krivotvoreni euri bolje su kvalitete nego krivotvorene kune, što otežava njihovo prepoznavanje', priopćila je policija.