POČELO JE...

U natikačama krenuli na Biokovo, spašavalo ih 11 HGSS-ovaca sa dva terenska vozila

27.06.2018 u 11:57

Bionic
Reading

Početak ljetovanja u Hrvatskoj postao je gotovo koban za dvoje poljskih turista koji su krenuli na planinarenje na Biokovo izvan markiranih staza, potpuno neopremljeni za uvjete

HGSS stanica Makarska objavila je na Facebooku rezultat svoje akcije održane 26. lipnja, kad su nekoliko minuta iza podneva zaprimili dojavu o dvoje poljskih turista koji na Biokovu trebaju pomoć. Dvojac je krenuo u razgledavanje planine izvan obilježenih staza, potpuno neopremljeni za avanturu ove vrste.

Par je naime krenuo u istraživanje u plastičnim natikačama, a što je rezultiralo akcijom HGSS-a.

HGSS stanica Makarska aktivirala je čak 11 spasitelja kojima je trebalo oko sat vremena da izvuku jednog od Poljaka s planine, iscrpljenog i na sreću samo s površinskom ozljedama, ogrebotinama koje je zadobio ovom 'šetnjom' Biokovom.

AKO STE PROPUSTILI:

Ove poruke HGSS-a najviše su nas zabavljale tijekom godine

'Iako se puno radi na preventivi i upoznavanju turista sa opasnostima u planinama i neurbanim prostorima ipak se zbog velikog broja posjetitelja naše prelijepe obale događaju situacije koje na žalost u dosta slučajeva završavaju sa tragičnim posljedicama. Ova je priča sa sretnim ishodom i treći slučaj spašavanja turista u japankama na Biokovu', zaključuju iz HGSS-a.

  • +7
Najzanimljivije akcije HGSS-a Izvor: HGSS / Autor: HGSS