OSUMNJIČENI UHIĆEN

U napadu nožem u Londonu žena ubijena, više ozlijeđenih

04.08.2016 u 06:42

Bionic
Reading

Jedna je žena ubijena i još je petero osoba ozlijeđeno u napadu nožem u središtu Londona, a osumnjičeni muškarac je uhićen, izvijestila je u četvrtak policija.

Prema najnovijim informacijama koje je objavila agencija Reuters 60-godišnju ženu je ubio prema svemu sudeći psihički poremećeni 19-godišnjak. U svom mahnitom napadu ozlijedio je još jednu ženu i četvero muškaraca.

Krvavi incident se dogodio u Russell Square, parku koji se nalazi u blizini mjesta na kojem su 2005. godine izveden teroristički napad na London. Policija je na mjesto napada došla pet minuta nakon što su je građani alarmirali. Mladića s nožem su svladali električnim pištoljem, odnosno električnim šokerom.

Iako je utvrđeno da je riječ o mentalno nestabilnom mladići iz policije su poručili kako usprkos tome istražuju i druge moguće motive napada. 'Terorizam je jedna od mogućnosti koja se još ispituje u ovoj fazi', priopćila je policija, a prenosi Reuters.

Londonska policija ranije je izvijestila da će po gradu rasporediti dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada. Većina policajaca u Londonu ne nosi oružje, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.