SIRIJA

U napadu autobombom u Aleppu troje mrtvih i 25 ranjenih

18.03.2012 u 17:20

Bionic
Reading

U napadu autobombom u nedjelju u Aleppu, drugom po veličini sirijskom gradu, poginule su tri osobe a 25 je ranjeno, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

"Troje civila je poginulo a više od 25 osoba je ranjeno u eksploziji automobila bombe u četvrti Sulejmaniji u Aleppu, blizu sjedišta političke sigurnosti", dodaje nevladina organizacija.

Državna televizija je pak izvijestila o "terorističkom napadu iza zgrade pošte u Sulejmaniji, između dviju stambenih zgrada".

"U eksploziji je nekoliko osoba poginulo i ranjeno", javila je pokazujući snimke uništenih zgrada i dijelova automobila koji su bili rasuti po tlu.

Glasnogovornik mjesnih odbora aktivista na području Aleppa rekao je da se eksplozija dogodila blizu zgrade političke sigurnosti i da se zatim čula "jaka pucnjava iz vatrenog oružja".

U dvama napadima autobombama u subotu u Damasku, za koje sirijske vlasti optužuju "teroriste", poginulo je 27 osoba a 140 je ranjeno.

Od konca prosinca u više napada u Siriji, napose u Damasku i Aleppu, život je izgubilo više desetaka ljudi. Vlasti i pobunjenici se međusobno optužuju za te napade.

Od 15. ožujka 2011. Siriju potresa neviđena pobuna protiv režima predsjednika Asada u čijem je gušenju ubijeno više od 9.000 ljudi, po podatcima nevladinih organizacija.