blizu granice s ukrajinom

U Moldaviji pronađeni fragmenti ruskog drona iranske proizvodnje

05.04.2024 u 06:19

Bionic
Reading

Granična policija u bivšoj sovjetskoj Moldaviji priopćila je u četvrtak da je pronašla i ogradila nešto što je izgledalo kao fragmenti ruske bespilotne letjelice iranske proizvodnje na samoj granici te zemlje s Ukrajinom.

Policijsko priopćenje navodi da su fragmenti pronađeni u blizini sela Etulia i Vladiceni te da nose natpis Heran-2, drugo ime za bespilotne letjelice Šahid iranske proizvodnje koje Rusija koristi u svom sukobu s Ukrajinom.

Fragmenti su pronađeni na području oko 500 metara od granice s Ukrajinom, s ograničenim pristupom području, rekla je policija. U krhotinama nije bilo opasnih elemenata niti je bilo opasnosti za stanovnike tog područja.

Dosad je zabilježeno nekoliko slučajeva pronađenih fragmenata ruskih bespilotnih letjelica i projektila na području Moldavije, koja se nalazi između Ukrajine i Rumunjske. Fragmenti drona pronađeni su u blizini istih sela u veljači.

Proeuropska predsjednica Maia Sandu osudila je rusku invaziju na svog susjeda i izdvojila Moskvu i korupciju kao dvije najveće prijetnje suverenitetu svoje zemlje.

Sandu je postavila težnju za pridruživanjem Europskoj uniji kao svoj glavni politički cilj.