IZVAN BOLNICE

U Međimurju osposobljen respiracijski centar s 80 postelja

25.11.2020 u 16:25

Bionic
Reading

U Međimurskoj županiji je 257 novih slučajeva zaraze, umrla je jedna osoba, a osposobljen je izvanbolnički tercijarni respiracijski centar s 80 postelja, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju testirano je 445 osoba te je potvrđeno 257 pozitivnih na koronavirus. Oporavilo se 125 osoba pa je trenutačno 1312 pozitivnih.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 21.367 uzoraka, a s drugim ustanovama u Međimurskoj županiji i izvan nje testirano je više od četvrtine stanovništva županije, navodi se u priopćenju.

Video: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice u Čakovcu, hospitalizirana su 94 pacijenta oboljela od covida-19, a na respiratoru ih je 13.

U protekla 24 sata umro je 66-godišnji muškarac koji je, uz covid infekciju, imao kronične bolesti.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus je pozitivno 10 liječnika i 17 medicinskih sestara, a u samoizolaciji su četiri liječnika i 10 medicinskih sestara.

Iz Stožera civilne zaštite Međimurske županije ističu da je za 36 sati osposobljen izvanbolnički tercijarni respiracijski centar te je osigurana daljnja održivost zdravstvenog sustava u 50 soba s 80 postelja opremljenih svom potrebnom medicinskom opremom, mobilnom ljekarnom, televizorom i internetom. Izdvojeni prostor organiziran je kao preventivna mjera zbrinjavanja bolesnika oboljelih od covida-19 te će biti u funkciji samo ako kapaciteti Županijske bolnice u Čakovcu ne budu dovoljni za smještaj i zbrinjavanje svih pacijenata, dodaje se u priopćenju.