KAPLJICA PRIJE ŠUTNJE

U Međimurju kandidati nazdravili pušipelom

17.05.2013 u 18:17

Bionic
Reading

Dok se političari nekoliko sati uoči izborne šutnje još sučeljavaju, pa i oštro prozivaju ili uopće ne (po)gledaju, kandidati za međimurskog župana međusobno nazdravljaju - pušipelom

Lokalni izbori nisu zaobišli ni Dane vina u županiji Zrinskih, eno-gastronomsku manifestaciju koja se pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića od petka do nedjelje po trinaesti put održava u Štrigovi i Sv. Urbanu, najpoznatijem međimurskom vinorodnom području i jednom od poznatijih u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Okupljene ljubitelje dobre kapljice, međimurske vinare i vinogradare najprije je pozdravio Matija Posavec (HNS), predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik međimurskog župana, koji se ove godine upustio u izbornu utrku za župana Međimurske županije. Manifestaciju je zatim otvorio međimurski župan Ivica Perhoč (SDP), koji je također u izbornoj utrci, ali za drugi mandat.

Njihovo političko rivalstvo nije se, međutim, osjetilo prigodom otvorenja manifestacije osmišljene radi promocije kulture pijenja vina i međimurske sorte pušipel. Stoga su pozvali da im se sa čašom u ruci pridruže i ostali nazočni kandidati za međimurskog župana: Darko Horvat (HDZ) i Marijan Belčić (HL-SR).

'Zahvaljujem ostalim kandidatima na fer kampanji bez niskih udaraca. Za mene, izborna je kampanja gotova jer počela je ozbiljnija stvar – Urbanovo', naglasio je Belčić te se zahvalio međimurskom župana na pozivu protukandidata na čašću pušipela, međimurske marke vina.

No to nije sve. Nakon izbora svi kandidati za međimurskog župana, među kojima je i Josip Posavec, sjest će i na zajednički ručak!