ZAVRŠENA UPRAVLJAČKA KRIZA

U 'kvazidemokratskom igrokazu' izabran član Uprave HRT-a

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 29.09.2011 19:44
  • Objavljeno 29.09.2011 u 16:50
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Marko Ungarković, šef prodaje HRT-a, izabran je za člana Uprave kuće na zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora (NO) i Programskog vijeća (PV) sa 14 glasova za i jednim nevažećim listićem

Na natječaj se prijavilo sedam kandidata, ali je šest prijava bilo važećih. Na taj način završena je višemjesečna kriza oko izbora Uprave HRT-a. Kod izbora Ungarkovića, koji je na Prisavlje nedavno stigao s bosanskohercegovačkog OBN-a, ponovila se identična situacija kao i kod izbora Zorana Mihajlovića.

Naime, ni jedan nije prošao u prvom pokušaju ulaska u Upravu, već se natječaj trebao ponavljati. Da se u pauzi između dvaju natječaja pregovaralo i trgovalo, svjedoči i izjava predsjednice NO-a Silvije Luks koja je cijelu priču nazvala 'kvazidemokratskim igrokazom' kada je nakon objave imena ljudi koji su se prijavili na natječaj zatražena pauza od dvadesetak minuta kako bi se mogli konzultirati.

'Nema potrebe za ovim kvazidemokratskim igrokazom. Među prijavljenima ima avanturista, ali i ozbiljnih bivših novinara HRT-a i bivših savjetnika bivših predsjednika', kazala je Luks.

Na izrečeno je reagirala predsjednica PV-a Nada Zgrabljić Rotar upozorivši Luks da ne naziva sjednicu kvazidemokratskim igrokazom, jer sama činjenica da joj dopušta da govori to demantira.

Na idućoj sjednici PV-a bit će raspisani natječaji za glavne urednike programa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi