objavila policija

U kući monstruma koji je izvršio pokolj na fakultetu u Pragu pronađen ključni dokaz

22.12.2023 u 19:20

Bionic
Reading

U kući u Hostunu u kojoj je živio češki masovni ubojica David Kozak (24), a gdje je ubio svog oca, a zatim otišao u Prag i ubio još 13 ljudi na Filozofskom fakultetu na Karlovom sveučilištu, pronađeno je oružje koje je korišteno u ubojstvu dva mjeseca stare bebe i njenog oca

Policija Češke Republike objavila je ovu izvanrednu informaciju u petak poslijepodne, prenosi Blesk.cz.

Balistička analiza pokazala je da oružje korišteno u šumi Klanovici na rubnom dijelu Praga odgovara oružju pronađenom u kući u kojoj je živio napadač sa sveučilišta, objavila je policija na društvenoj mreži X.

To bi značilo da je Kozak, koji je u četvrtak pogubio 13 ljudi, a potom i sebe, odgovoran za gnusno dvostruko ubojstvo u Klanovicama, navodi Blesk.cz.

Glasnogovornik Općinskog javnog tužiteljstva u Pragu, Ale Cimbal, komentirao je vezu između ubojstva u Klanovicama i krvoprolića na fakultetu. „'Dokazi su se već pojavili jučer i danas u sklopu istrage, što je ukazivalo na povezanost zločina iz šume i pucnjave na fakultetu. Ova je verzija sada potvrđena balističkim testom da je oba zločina počinila ista osoba', kazao je Cimbal, prenosi Blesk.cz

Taj monstruozni zločin dogodio se prošlog petka oko 15 sati. Ubijeni su otac (32) i njegova dvomjesečna kćer.

Napadač je upucao 32-godišnjeg Martina i njegovu kćer koja je bila u dječjim kolicima dok su bili u šetnji. Policija je odmah pokrenula potragu za osobom koja je počinila ovo gnusno djelo.

Evakuirani studenti nakon masakra u Pragu Izvor: Profimedia / Autor: STRINGER / AFP / Profimedia

Šef policije Martin Vondrašek već je u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na sveučilištu, spomenuo da je napadač sa sveučilišta po svemu sudeći počinio i dvostruko ubojstvo.

'Vrlo ozbiljno radimo s verzijom da je napadač s Filozofskog fakulteta odgovoran i za dvije žrtve od kraja prošlog tjedna u Klanovičkoj šumi', rekao je načelnik policije Martin Vondrašek.

Nakon što je policija pretražila kuću Davida Kozaka i utvrdila da je puna oružja, naknadno je evakuirala područje, što ukazuje da je u kući bilo i eksploziva.