koronavirus

U Kini pada broj novozaraženih, svi novi slučajevi uvezeni

23.03.2020 u 11:02

Bionic
Reading

Kina je u ponedjeljak zabilježila pad novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon uvođenja oštrijih mjera za suzbijanje broja uvezenih slučajeva.

Kina je u nedjelju potvrdila 39 novih zaraza koronavirusom, što je sedam manje nego u subotu, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija (NHC).

Svi novi slučajevi uvezeni su iz inozemstva, a većina zaraženih su kineski studenti koji su se vratili kući.

Peking je pojačao mjere za suzbijanje uvezenih slučajeva. Preusmjerio je sve međunarodne letove u druge gradove, uključujući Šangaj te zapadni Xian gdje će se svi putnici testirati na koronavirus. 

Stranci koji zbog ove mjere propuste međunarodne letove, morat će napustiti Kinu, rekao je imigracijski dužnosnik na dnevnom brifingu NHC-a. Dodao je da strani posjetitelji trebaju "dobro razmisliti" prije nego što izberu Peking kao tranzitno mjesto. 

Peking je zabilježio novih 10 uvezenih slučajeva, tri manje nego prethodnog dana. Najviše uvezenih slučajeva u gradu, njih 21, bilo je 18. ožujka. 

U kontinentalnoj Kini nema novih lokalnih prijenosa zaraze. U Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, ublažene su mjere izolacije jer je epicentar epidemije koronavirusa peti dan zaredom bez novih slučajeva. 

Ukupan broj zaraženih u Kini je, zaključno s nedjeljom, 81.093. Umrlih je 3.270, devetero više nego u subotu.